Coöperatieve Nederlandse Bessentelers - over ons


Over ons

De cooperatie
De Coöperatieve Nederlandse Bessentelers B.A. bestaat uit vijfentwintig bedrijven met de teelt van totaal 350ha. zwarte bessen. De meeste teeltbedrijven zijn gevestigd rond Heinekenszand(nabij Goes) en enkelen in Tholen en West-Brabant. Het bestuur van de cooperatie streeft naar een collectieve afzet van de bessen, collectieve exploitatie van de oogstmachines en collectieve communicatie van teelttechnische aspecten. Een externe accountmanager heeft goede contacten met onze gewaardeerde klanten.

 

De teelt van zwarte bessen
Zwarte bessen groeien uitermate goed in een zeeklimaat op de lichte zeeklei. De struiken worden in rijen geteeld waardoor zij makkelijk toegangelijk zijn voor de zon en machines. De teelt wordt grotendeels mechanisch uitgevoerd. De geteelde rassen zijn: Ben Alder, Ben Nevis, Ben Connon, Ben Tron, Kristen N11 en rode bessen Rovada. Vitamine C Suikergehalte en anti-oxidanten

Van alle groenten en fruit hebben zwarte en blauwe bessen de hoogste anti-oxydatiewaarde.Dat is gunstig, omdat anti-oxydanten de vorming van vrije radicalen tegengaan. Vrije radicalen worden in de geneeskunde beschouwd als belangrijke veroorzakers van verouderingsprocessen, kanker en hart- en vaatziekten. Vaststelling op de Tweede Studiedag Houtig Kleinfruit in Sint-Truiden.

Historie
De Cooperatie is opgericht in maart 1989 onder leiding van Dhr. F. Buijsrogge.

Toekomst
Gezondheid en natuurlijke producten zijn in de toekomst nog belangrijker.

 


Hjemmeside Wildberry Telefoni Internet